Naar de content

Wandelschoenen

Wij verzolen met originele materialen

Geef jouw wandelschoenen en bergschoenen een tweede leven en laat deze door ons team van schoenspecialisten verzolen. Kom langs in onze winkel in Veenendaal of stuur ze op. Wij verzolen met originele materialen en verzorgen voor o.a. Meindl, Hanwag, Zamberland en Dachstein de garantieafhandeling. Ook geven wij Dubarry laarzen een tweede leven. Wij zijn de specialist in Nederland die Dubarry laarzen van nieuwe zolen voorziet.

Wandeltochten in weer en wind, over grote en kleine afstanden.. jouw wandelschoenen en bergschoenen hebben het soms zwaar te verduren. Natuurlijk gaat er dan wel eens iets stuk. Een haakje of de binnenvoering om maar iets te noemen.

Of het nu gaat om een leren of Gore-tex gevoerde schoen, wij repareren met originele materialen. Wij zijn trots op het feit dat wij als enige schoenmakerij in Nederland met het originele Gore-tex materiaal werken. En dat garandeert een waterdichte schoen.

Met ons team van 10 ervaren schoenspecialisten is bijna elke reparatie mogelijk en is er altijd een specialist in huis om jouw specifieke wensen te bespreken.

Vaak wel. Zeker als jouw wandelschoenen nog steeds lekker zitten en het leer nog in goede conditie is. Wij weten dat jij een band met je schoenen hebt. Dat je schoenen naar jouw voeten is gaan zitten. We kijken samen met jou of reparatie nog zinvol is. Ook de prijs is bepalend. Ons uitgangspunt is dat de reparatie van jouw schoenen niet meer mag kosten dan de helft van een paar nieuwe wandel- of bergschoenen.

Alle versleten onderdeel zoals stikwerk, haakjes en zolen worden grondig geïnspecteerd. We beginnen met het reinigen van jouw schoenen. Oude waxlagen worden verwijderd. Oppervlakkige beschadigingen en barstjes polijsten we zodat jouw wandelschoenen er weer als nieuw uitzien. Daarna behandelen we elke schoen met de hand met een speciaal onderhoudsmiddel. Het hele reparatieproces van het origineel verzolen van jouw schoenen duurt gemiddeld 2,5 uur.

We bieden je een onbeperkte garantie op vervanging van stootranden en montage van nieuwe zolen en/of dempingslagen, stikwerk en montage van nieuwe haken. Onze reparaties voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden na een uitgebreide controle voorzien van een uniek genummerd garantiecertificaat. Let op: uitgesloten van garantie zijn slijtage van zolen en stikwerk. Dit valt onder normale gebruiksslijtage. En het gebruik van teveel wax en vet want dit tast verlijming en garens aan.

Dat kan prima als de voorzool van jouw wandelschoen of bergschoen nog in goede staat is. In de praktijk is het vaak zinvoller om de hele schoen van een nieuwe zool te voorzien. We kijken in onderling overleg wat mogelijk is.

De profiellaag/loopzool vervangen is bij veel wandelschoenen en bergschoenen ook mogelijk. Dat kan alleen als de dempingslaag intact en niet poreus is. Ook moet het dempend vermogen, de shorewaarde, nog voldoende zijn. Wij controleren dit altijd bij de reparatie van wandelschoenen en bergschoenen.

Hoe zachter de zolen, des te sneller ze slijten. Vooral als je veel op asfaltwegen wandelt. Fabrikanten gebruiken vaak bewust zachtere zolen. Deze zijn comfortabeler en lichter dan hardere zolen. Wij kijken samen met jou naar je looppatroon, gewicht en het soort ondergrond waar je op loopt op jouw wandelschoenen of bergschoenen. Op basis daarvan stemmen we de zool op jouw wandelwensen af.

Nee, want wij gebruiken eenzelfde pers als waar jouw schoenen in de fabriek mee gemaakt worden. Zo behouden jouw wandelschoenen en bergschoenen de eigen pasvorm.

Jazeker. Wij hebben van vrijwel alle wandelschoenen originele fabrieksmaterialen in huis. O.a. La Sportiva, Dachstein, Scarpa, Raichle, Zamberland, Asolo. Ook verzolen wij Dubarry laarzen en Blundstone schoenen.

Dat hangt af van het soort reparatie. Een schoenreparatie kan bijvoorbeeld bestaan uit het vervangen van de stootranden, het vervangen van de dempingslaag en zolen, het bevestigen van een nieuw haakje en nieuwe veters. Ons uitgangspunt is dat een reparatie niet meer dan 50% van een nieuw paar wandelschoenen van de betere merken mag bedragen.

Jazeker. Het vervangen van een kapot of afgebroken haakje is overigens wel precisiewerk. We werken diep in jouw berg- of wandelschoen om het haakje tussen de voering te monteren. De voering zelf willen we niet raken zodat jouw wandelschoenen waterdicht blijven. Ook het weer dichtnaaien van jouw bergschoenen na de montage van de haak is een precisiewerkje.

Dat kan zeker. Soms kom je pas na een aantal uren wandelen erachter dat jouw wandelschoenen of bergschoenen toch net iets te klein gekocht zijn. Je krijgt last van drukplekken en blaren. Schoenmakerij Paul den Ouden heeft een speciale machine die dit probleem gegarandeerd oplost. Deze dienst noemen wij garantie-oprekken.

Het is natuurlijk wel zo dat in het ene model wandelschoen of bergschoen meer ‘rek’ zit. Dat maakt dat wij niet vooraf kunnen aangeven in welke mate jouw schoenen opgerekt kunnen worden. Jouw schoenen oprekken tot 5 tot 7 mm lukt meestal goed.

Stuur je schoenen op en plak een stickertje op de plek waar we jouw wandelschoen of bergschoen mogen oprekken.

Krakende wandelschoenen of bergschoenen hebben soms last van het schuren van de tong tegen de binnen voering. De leren onderdelen van de schoen schuren als het ware langs elkaar en dat veroorzaakt het kraken. Het kan helpen om de schurende delen te behandelen met wax. Het kraken van jouw wandelschoen of bergschoen kan ook worden veroorzaakt doordat ruimte ontstaat tussen de verschillende lagen van de zool onder de schoen. Dat moet door ons gerepareerd worden.

Dat probleem kunnen wij heel makkelijk verhelpen door het aanbrengen van extra polstering tussen de voering en het buitenleer. Dat is een geschuimd voering materiaal in de vorm van de hiel waardoor de pasvorm van jouw wandelschoenen of bergschoenen enorm verbeterd.

Daar kunnen wij zeker wat aan doen. Wij sealen een nieuw stukje voeringmateriaal in jouw schoen. In de praktijk zijn jouw wandelschoen en bergschoenen daarna weer waterdicht. Tenzij er nog andere kleine, niet zichtbare gaatjes. Dat wijst de wandelprakijk vaak weer uit.

Het is niet mogelijk om alleen de stootrand van jouw wandelschoenen of bergschoenen te vervangen.

Repareer je schoenen

Wij maken. Wij repareren. Jouw wandelschoen. Jouw bergschoen. Jouw Dubarry laarzen. Hakken. Zolen. Ritsen. Oprekken. En nog veel meer. Met de beste materialen. Met originele fabrieksmaterialen. Ontdek hier hoe je jouw wandelschoenen, bergschoenen en Dubarry laarzen door ons kunt laten repareren.

Schoenen opsturen