Naar de content

Nieuwe zolen

Nieuwe zolen

Nieuwe zolen of hakken nodig voor uw wandelschoenen, bergschoenen en Dubarry laarzen? Wij verzolen met originele materialen en verzorgen de garantieafhandeling voor bekende merken als Meindl, Hanwag, Zamberland en Dachstein.

Meer info

Dubarry laarzen

Schoenmakerij Paul den Ouden is dé specialist in Nederland die jouw Dubarry laarzen van een nieuwe zool kan voorzien. Wij verzolen met de originele zolen uit de fabriek van Dubarry in Ballnasloe. Waar laarzen van topkwaliteit worden gemaakt voor het echte buitenleven. Het leer is onverslijtbaar. De zolen, die verslijten bij regelmatig gebruik wel. Wij maken. Nieuwe zolen. Onder jouw Dubarry laars.

Meer info

Overige reparaties

Wandelschoenen en bergschoenen hebben aardig wat te verduren tijdens jouw wandelingen. Zon, regen, stof, zand, water, warmte en kou hebben allemaal invloed op de levensduur van jouw schoenen. Zorg voor goed onderhoud van jouw wandelschoenen, bergschoenen en Dubarry laarzen en geef ze een lang leven.

Meer info

Verzolen

Wij verzolen met originele materialen

Geef jouw wandelschoenen en bergschoenen een tweede leven en laat deze door ons team van schoenspecialisten verzolen. Kom langs in onze winkel in Veenendaal of stuur ze op. Wij verzolen met originele materialen en verzorgen voor o.a. Meindl, Hanwag, Zamberland en Dachstein de garantieafhandeling. Ook geven wij Dubarry laarzen een tweede leven. Wij zijn de specialist in Nederland die Dubarry laarzen van nieuwe zolen voorziet.

Vaak wel. Zeker als jouw wandelschoenen nog steeds lekker zitten en het leer nog in goede conditie is. Wij weten dat jij een band met je schoenen hebt. Dat je schoenen naar jouw voeten is gaan zitten. We kijken samen met jou of reparatie nog zinvol is. Ook de prijs is bepalend. Ons uitgangspunt is dat de reparatie van jouw schoenen niet meer mag kosten dan de helft van een paar nieuwe wandel- of bergschoenen.

De zool van jouw wandelschoen vervangen we met originele fabrieksmaterialen. We beginnen met het reinigen van jouw schoenen. Oude waxlagen worden verwijderd. Oppervlakkige beschadigingen en barstjes polijsten we zodat jouw wandelschoenen er weer als nieuw uitzien. Daarna behandelen we elke schoen met de hand met een speciaal onderhoudsmiddel. Het hele reparatieproces van het origineel verzolen van jouw schoenen duurt gemiddeld 2,5 uur.

Je krijgt van ons een uniek genummerd garantiecertificaat. Hiermee geven we jou garantie op de verlijming van je nieuwe zolen. Niet op normale gebruiksslijtage. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom werken wij met originele fabrieksmaterialen. We garanderen jou weer vele jaren wandelplezier met jouw eigen goed ingelopen wandelschoenen of bergschoenen.

Dat kan prima als de voorzool van jouw wandelschoen of bergschoen nog in goede staat is. In de praktijk is het vaak zinvoller om de hele schoen van een nieuwe zool te voorzien. We kijken in onderling overleg wat mogelijk is.

De zwarte slijtlaag vervangen is bij veel wandelschoenen en bergschoenen ook mogelijk. Dat kan alleen als de dempingslaag intact en niet poreus is. Ook moet het dempend vermogen, de shorewaarde, nog voldoende zijn. Wij controleren dit altijd bij de reparatie van wandelschoenen en bergschoenen.

Alle materialen van de gangbare merken wandelschoen, bergschoenen en Dubarry laarzen hebben wij op voorraad. Wij werken bij voorkeur met originele fabrieksmaterialen.

Hoe zachter de zolen, des te sneller ze slijten. Vooral als je veel op asfaltwegen wandelt. Fabrikanten gebruiken vaak bewust zachtere zolen. Deze zijn comfortabeler en lichter dan hardere zolen. Wij kijken samen met jou naar je looppatroon, gewicht, het soort ondergrond en het aantal kilometers dat je loopt op jouw wandelschoenen of bergschoenen. Op basis daarvan stemmen we de zool op jouw wandelwensen af.

Wij gebruiken eenzelfde pers als waar jouw schoen in de fabriek mee gemaakt wordt. Daar worden jouw bergschoenen of wandelschoenen om een houten of kunststof leest gevormd. Zo krijgt wandelschoenen en bergschoenen de juiste pasvorm. Hierna gaat de wandelschoen of bergschoen met leest en al in een speciale pers. Zo ontstaat onder de juiste druk en temperatuur een goede verbinding tussen schoen en zool. Schoenmakerij Paul den Ouden werkt alleen met originele materialen en originele leesten van bergschoenen en wandelschoenen. Zo voorkom dat je wandelschoenen kleiner worden als er nieuwe zolen onder gezet worden.

Jazeker. Wij hebben van vrijwel alle wandelschoenen originele fabrieksmaterialen in huis. O.a. La Sportiva, Dachstein, Scarpa, Raichle, Zamberland, Asolo,. Ook verzolen wij Dubarry laarzen.

Dat hangt af van het soort reparatie. Een schoenreparatie kan bijvoorbeeld bestaan uit het vervangen van de stootranden, het vervangen van de dempingslaag en zolen, het bevestigen van een nieuw haakje en nieuwe veters. Ons uitgangspunt is dat een reparatie niet meer dan 50% van een nieuw paar wandelschoenen van de betere merken mag bedragen.

Repareer je schoenen

Wij maken. Wij repareren. Jouw wandelschoen. Jouw bergschoen. Jouw Dubarry laarzen. Hakken. Zolen. Ritsen. Oprekken. En nog veel meer. Met de beste materialen. Met originele fabrieksmaterialen. Ontdek hier hoe je jouw wandelschoenen, bergschoenen en Dubarry laarzen door ons kunt laten repareren.

Schoenen opsturen