Tracing

Dit inlogformulier is bestemd voor alle outdoorzaken en verkooppunten van berg- en wandelschoenen. Uw zending wordt bij binnenkomst direct verwerkt, de informatie en status van de schoenen is altijd 'up to date'! U vindt oa.:

Login
Verberg

Milieu en duurzaamheid

"Gooi geen oude schoenen weg, voordat je nieuwe hebt", dit Nederlandse gezegde is actueler dan ooit. Wist u dat er alleen al in ons land 65 miljoen paar schoenen worden weggegooid? Wandelschoenen zijn vaak van betere kwaliteit en hebben dus een langere levensduur en na een originele verzoling gaan ze zelfs weer jaren mee.

Goedkopere schoenen worden geproduceerd in landen waar milieu en arbeidsomstandigheden van ondergeschikt belang zijn. Juist daarom zijn ze ook goedkoper. Ook worden hierbij veel kunststoffen en andere schadelijke stoffen verwerkt zoals tolueen en oplosmiddelen. Ze worden dus niet alleen sneller weggegooid maar zijn ook nog eens veel meer belastend voor het milieu.

Binnen onze Schoenmakerij betekent milieubewust zijn veel meer dan alleen afvalscheiding. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat wij voor pakbonnen, facturen etc. uitsluitend FSC papier gebruiken en verpakkingsdozen voor schoenen altijd worden hergebruikt. In samenwerking met onze toeleveranciers worden meer en meer grondstoffen gebruikt die biologisch afbreekbaar zijn. Uiteraard kan een modern bedrijf niet zonder machines, maar dan wel op groene stroom en worden ze even niet gebruikt dan gaan ze uit.

Vervoeren naar ons 2km verderop gelegen magazijn, doen wij dagelijks op de fiets met aanhanger, blijven we meteen fit bij. Schoenmakerij Paul den Ouden probeert ook op sociaal maatschappelijk vlak een bijdrage te leveren door schoenen, die mensen niet besluiten te laten repareren, bruikbaar te maken en naar hulpprojecten in Roemenië te sturen. Ook wordt 20% van ons reclame budget lokaal besteed aan diverse sociale projecten.