Tracing

Dit inlogformulier is bestemd voor alle outdoorzaken en verkooppunten van berg- en wandelschoenen. Uw zending wordt bij binnenkomst direct verwerkt, de informatie en status van de schoenen is altijd 'up to date'! U vindt oa.:

Login
Verberg

Onderhoud van uw schoenen

Waxed-nubuck

Waxed-nubuck, ook wel vet-leer genoemd, komen we vooral tegen bij de wat zwaardere schoenen, zoals de Meindl Perfect. Voor deze stevige schoenen gebruikt men leer tot wel 2.8mm. dik. Dit leer wordt tijdens het looiproces behandeld met natuurlijke oliën.

Onderhoud

Indien nodig eerst reinigen. Regelmatig met een beetje wax behandelen is voldoende voor een lange levensduur. We komen klanten tegen die zo al 20 jaar plezier hebben van deze stevige schoenen.

Voering

Hier treffen we aan: leer, Gore-tex en Cambrella. Voor elk van deze drie voering materialen geld dat u de schoenen eens een keer, afhankelijk van de  mate van transpireren en vervuiling, met een lauw sopje van groene zeep mag omspoelen (geen water erin laten staan!). Bij een leren voering kunt u na het spoelen met een neutrale schoencrème op uw vingers de voering dun insmeren. (Bij normaal gebruik is het bovenstaande eens per jaar voldoende)