Tracing

Dit inlogformulier is bestemd voor alle outdoorzaken en verkooppunten van berg- en wandelschoenen. Uw zending wordt bij binnenkomst direct verwerkt, de informatie en status van de schoenen is altijd 'up to date'! U vindt oa.:

Login
Verberg

Onderhoud van uw schoenen

material-nubuck.jpg

Nubuck

Deze leersoort komen we het meest tegen bij wandel- en bergschoenen. Het wordt gemaakt van gewoon glad leer alleen wordt hierbij de toplaag licht opgeschuurd. Dit geeft een wat robuuster uiterlijk die bedoeld is om beschadigingen en oneffenheden te maskeren, maar ook omdat klanten het gewoon mooier vinden (mode is) en deze anders geen schoenen zouden kopen.

Toch is het opruwen eigenlijk jammer omdat de toplaag het sterkste deel van de huid is en het van nature juist waterafstotend is. Doordat bergschoenleer dikker is dan normaal is het desalniettemin voldoende sterk maar de geruwde toplaag heeft wel onderhoud nodig!

Onderhoud

Indien nodig eerste reinigen. Wanneer u de oorspronkelijke optiek van het nubuck wilt behouden borstelt u de schoenen, als ze goed droog zijn, met een suèdeborstel en behandelt u vlekjes en beschadigingen met een schuurblokje. Hierna impregneren met een spray. De kleur van het nubuck zal echter na verloop van tijd valer worden, ook beschadigingen en hardnekkige vlekken maken een behandeling met wax vroeg of laat onvermijdelijk zodat het nubuck beter beschermd is (je waxt het nubuck glad waardoor water eraf loopt). Ook de voedende werking van wax is veel beter dan een spray! Let wel, de schoen zal donkerder van kleur worden en een andere optiek krijgen maar met wax wel een veel langere levensduur kennen.

Zeer belangrijk

Gebruik wax niet te dik of te vaak! Zie ook onderhoud tips. Voel of kijk of uw schoenen erom ‘vragen’ (vaal en ruw worden).

Voering

Hier treffen we aan: leer, Gore-tex en Cambrella. Voor elk van deze drie voering materialen geld dat u de schoenen eens een keer, afhankelijk van de  mate van transpireren en vervuiling, met een lauw sopje van groene zeep mag omspoelen (geen water erin laten staan!). Bij een leren voering kunt u na het spoelen met een neutrale schoencrème op uw vingers de voering dun insmeren. (Bij normaal gebruik is het bovenstaande eens per jaar voldoende).