Tracing

Dit inlogformulier is bestemd voor alle outdoorzaken en verkooppunten van berg- en wandelschoenen. Uw zending wordt bij binnenkomst direct verwerkt, de informatie en status van de schoenen is altijd 'up to date'! U vindt oa.:

Login
Verberg

Onderhoud van uw schoenen

material-leer.jpg

Leer

Gewoon (glad) leer is eigenlijk het enige echte leer, onbehandeld en niet geruwd, geschuurd of wat dan ook. De toplaag of nerf is ook het sterkste deel van een huid en biedt van nature bescherming tegen regen, wind en kou, zonde dus om deze op te gaan schuren. Bij wandel- en bergschoenen komen we gewoon leer minder vaak tegen, als vakman vinden we dit jammer omdat het gewoon het beste is. Hanwag heeft met zijn yak-collectie echter een mooi assortiment glad leren schoenen.

Onderhoud

Indien nodig eerst reinigen. Schoenen van gewoon leer zijn ook het makkelijkst te onderhouden en blijven het langst mooi. Regelmatig met een beetje wax behandelen is voldoende. Wanneer u de kleur wilt herstellen mag u tussendoor ook eens een normale schoencrème op kleur gebruiken. En indien de schoenen niet meer voldoende waterafstotend zijn dan kunt u ze met een daarvoor bestemde spray behandelen.

Voering

Hier treffen we aan: leer, Gore-tex en Cambrella. Voor elk van deze drie voering materialen geld dat u de schoenen eens een keer, afhankelijk van de  mate van transpireren en vervuiling, met een lauw sopje van groene zeep mag omspoelen (geen water erin laten staan!). Bij een leren voering kunt u na het spoelen met een neutrale schoencrème op uw vingers de voering dun insmeren. (Bij normaal gebruik is het bovenstaande eens per jaar voldoende)