Tracing

Dit inlogformulier is bestemd voor alle outdoorzaken en verkooppunten van berg- en wandelschoenen. Uw zending wordt bij binnenkomst direct verwerkt, de informatie en status van de schoenen is altijd 'up to date'! U vindt oa.:

Login
Verberg

Onderhoud van uw schoenen

material-gecom.jpg

Schoenen van gecombineerde materialen

Cambrella, air-mesh, nylon en allerlei andere kunststof materialen worden vaak toegepast in de lagere wandelschoenen uit het a/b segment. Vaak in combinatie met nubuck en suède. Het voordeel van deze materialen ten opzichte van leer is dat het veel sneller droogt, lichter is van gewicht en een stuk goedkoper is. Nadeel is dat het meer aan slijtage onderhevig is en er soms fijn zand doorheen gaat. (aan het strand bijvoorbeeld)

Onderhoud

Indien nodig eerst reinigen. Wanneer de schoenen goed droog zijn behandelen we de schoenen met nubuck gel. Dit voedt wat minder dus mag je het ook 2x gebruiken. Het voordeel van deze gel is dat het de struktuur en kleur van nubuck niet veranderd, ook knoeien op het kunststof is niet erg. Indien gewenst kunt u, wanneer de gel ingetrokken is (na 1 uur), het nubuck met een suède borstel lichtjes opruwen, daarna de schoenen met een waterafstotende spray behandelen.

Ook kunt u deze schoenen met wax behandelen maar ze worden dan donkerder van kleur en glad van struktuur. Let op wanneer u met wax knoeit op kunststof, wordt dit vettig en zal het stof aantrekken.

Voering

Hier treffen we aan: leer, Gore-tex en Cambrella. Voor elk van deze drie voering materialen geld dat u de schoenen eens een keer, afhankelijk van de  mate van transpireren en vervuiling, met een lauw sopje van groene zeep mag omspoelen (geen water erin laten staan!). Bij een leren voering kunt u na het spoelen met een neutrale schoencrème op uw vingers de voering dun insmeren. (Bij normaal gebruik is het bovenstaande eens per jaar voldoende).