Tracing

Dit inlogformulier is bestemd voor alle outdoorzaken en verkooppunten van berg- en wandelschoenen. Uw zending wordt bij binnenkomst direct verwerkt, de informatie en status van de schoenen is altijd 'up to date'! U vindt oa.:

Login
Verberg

Veelgestelde vragen

 Ik ga morgen op vakantie en zie tot mijn schrik dat de zolen van mijn wandelschoenen zijn versleten. Kunt u mij nog helpen?

Dit is in de zomermaanden waarschijnlijk de meest gestelde vraag. Wanneer u van tevoren even belt dan kunnen wij hier rekening mee houden in onze planning en zullen wij er alles aan doen om u een fijne (wandel)vakantie te bezorgen.

 Repareert u naast Meindl, Hanwag en Scarpa nog andere merken bergschoenen?

Zeker alle gangbare merken worden door ons gerepareerd met veelal originele materialen. Bijvoorbeeld LOWA, La Sportiva, Mammut, Dachstein, Raichle, Zamberlan, Asolo, Boreal en 5.10, etc., etc.

 Mijn schoenen kraken tijdens het wandelen, wat is hier aan te doen?

Vaak wordt dit veroorzaakt door het schuren van de tong tegen de binnenvoering, schurende delen behandelen met wax. Ook kan het voorkomen dat er ruimte ontstaat tussen de verschillende lagen van de zool onder de schoen. Dit dient door ons te worden gerepareerd.

 Mijn nieuwe wandelschoenen lopen prima maar ik merk toch teveel ruimte rondom mijn hielen waardoor ik schuif en slip in mijn schoenen en ook ben ik bang ben dat het leer achter in de schoen daardoor snel verslijt.

Dit wordt opgelost door tussen de voering en het buitenleer extra polstering (geschuimd voeringmateriaal) aan te brengen precies in de vorm van de hiel waardoor de pasvorm enorm verbetert.

 Er zitten slijtgaatjes in de Gore-tex voering bij de grote teen en achter bij de hiel, is hier wat aan te doen en zijn ze dan nog waterdicht?

Dit is prima te repareren zowel bij een leren- als een GTX gevoerde schoen. Er wordt van leer of GTX een lapje gemaakt en op de slijtage geseald waardoor het goed is gerepareerd en verdere slijtage van de voering wordt voorkomen. Waterdichtheid is niet gegarandeerd maar uit de praktijk is inmiddels gebleken dat de schoenen na deze behandeling geen water meer door laten. 

 De zolen van mijn wandelschoenen zijn nog goed maar de tussenlaag is poreus en valt uit elkaar. Kan ik alleen de dempingslaag laten vervangen en de onder zolen weer terug laten plaatsen?

Helaas kan dit niet. Het rubber van uw oude zolen levert problemen met de verlijming op en de zolen zullen weer loslaten. 

 Metalen haken en ogen roesten, wat kan ik hier aan doen?

Dit zien wij vaak voorkomen bij schoenen van mensen die regelmatig aan het strand wandelen. Het zoute water zorgt hier voor oxidatie. Ook bij het (overmatig) transpireren komen zouten vrij, ook hierdoor kunnen de haken mogelijk gaan oxideren.  Dit is te voorkomen door na een strandwandeling de schoenen af te spoelen/borstelen en met een wax te behandelen. Roestende haken kunnen we altijd vervangen door roestvrije. 

 Mijn schoenen zijn pas enkele maanden oud en nu zijn mijn hakken al behoorlijk scheef gelopen. Moet nu de gehele zool worden vervangen?

Nee, dit is niet nodig. De zolen van uw schoenen kunnen nog wel een poosje mee als alleen de hakken worden vervangen. We hebben een ruime keus in diverse hakken die qua materiaalsamenstelling overeen komt met de originele zool van uw schoenen, zodat het loopcomfort niet verandert. 

 Mijn zolen zijn nog niet versleten maar de stootrand is beschadigd. Kan deze ook worden vervangen zonder de zolen te vervangen?

Dit is helaas niet mogelijk. Oudere zolen zijn vaak poreus of bestaan uit een slecht te verlijmen materiaal. Om een nieuwe stootrand te plaatsen moet de zool eerst worden verwijderd en zal dan ook moeten worden vernieuwd.

  Ik onderhoud mijn dure wandelschoenen goed en ze zien er na 7 jaar nog als nieuw uit. Ik gebruik ze alleen in de zomervakanties, toch vallen de zolen spontaan uit elkaar. Gebeurt dit over 7 jaar ook met de nieuwe zolen?

De huidige samenstelling van de zolen en dempingslagen is enorm verbeterd waardoor dit nagenoeg niet meer voorkomt. Overigens hebben alle fabrikanten met dit euvel te maken gehad. 

 De originele zolen van mijn schoenen slijten nogal snel. Heeft u ook een sterkere zolen?

Het slijten van zolen heeft o.a. te maken met het looppatroon, gewicht van de persoon, ondergrond (asfalt) en het aantal kilometers dat men loopt. Ook de samenstelling van de zool bepaalt de mate waarin hij verslijt. Zolen die zacht zijn en dus erg comfortabel lopen verslijten vaak sneller, vooral als u veel op asfaltwegen wandelt. Hoe het ook zij, we hebben een enorme sortering van zolen en er is altijd een zool te vinden die beter op uw wensen is afgestemd. 

 Ik heb weleens gehoord dat schoenen kleiner worden als er nieuwe zolen onder zijn geplaatst. Is dit mogelijk?

Dit is mogelijk wanneer bergschoenen niet origineel verzoold worden. Ik zal proberen dit uit te leggen. Tijdens de produktie van uw schoenen in de fabriek worden de schoenen om een houten of kunststof leest (voetvorm) gevormd voor de juiste pasvorm. Hierna gaat de schoen met leest in een speciale pers om op de juiste druk en temperatuur een goede verbinding te krijgen van schoen en zool, eenzelfde pers is ook bij ons in gebruik. Welnu, wanneer tijdens een zoolvervanging niet de originele leest eerst in de schoen gaat kan de pasvorm veranderen, de schoen wordt kleiner of groter. Wij zijn de enige schoenmaker in Nederland die met de originele leesten van bergschoenen werkt. Alleen dit is de garantie voor het behoud van pasvorm!!!


Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Contact