Naar de content

Overige reparaties

Wij repareren met originele materialen

Wandeltochten in weer en wind, over grote en kleine afstanden.. jouw wandelschoenen en bergschoenen hebben het soms zwaar te verduren. Natuurlijk gaat er dan wel eens iets stuk. Een haakje of de binnenvoering om maar iets te noemen.

Of het nu gaat om een leren of Gore-tex gevoerde schoen, wij repareren met originele materialen. Wij zijn trots op het feit dat wij als enige schoenmakerij in Nederland met het originele Gore-tex materiaal werken. En dat garandeert een waterdichte schoen.

Met ons team van 10 ervaren schoenspecialisten is bijna elke reparatie mogelijk en is er altijd een specialist in huis om jouw specifieke wensen te bespreken.

Jazeker. Het vervangen van een kapot of afgebroken haakje is overigens wel precisiewerk. We werken diep in jouw berg- of wandelschoen om het haakje tussen de voering te monteren. De voering zelf willen we niet raken zodat jouw wandelschoenen waterdicht blijven. Ook het weer dichtnaaien van jouw bergschoenen na de montage van de haak is een precisiewerkje.

Dat kan zeker. Soms kom je pas na een aantal uren wandelen erachter dat jouw wandelschoenen of bergschoenen toch net iets te klein gekocht zijn. Je krijgt last van drukplekken en blaren. Schoenmakerij Paul den Ouden heeft een speciale machine die dit probleem gegarandeerd oplost. Deze dienst noemen wij garantie-oprekken.

Het is natuurlijk wel zo dat in het ene model wandelschoen of bergschoen meer ‘rek’ zit. Dat maakt dat wij niet vooraf kunnen aangeven in welke mate jouw schoenen opgerekt kunnen worden. Jouw schoenen oprekken tot 5 tot 7 mm lukt meestal goed.

Stuur je schoenen op en plak een stickertje op de plek waar we jouw wandelschoen of bergschoen mogen oprekken.

Krakende wandelschoenen of bergschoenen hebben soms last van het schuren van de tong tegen de binnen voering. De leren onderdelen van de schoen schuren als het ware langs elkaar en dat veroorzaakt het kraken. Het kan helpen om de schurende delen te behandelen met wax. Het kraken van jouw wandelschoen of bergschoen kan ook worden veroorzaakt doordat ruimte ontstaat tussen de verschillende lagen van de zool onder de schoen. Dat moet door ons gerepareerd worden.

Dat probleem kunnen wij heel makkelijk verhelpen door het aanbrengen van extra polstering tussen de voering en het buitenleer. Dat is een geschuimd voering materiaal in de vorm van de hiel waardoor de pasvorm van jouw wandelschoenen of bergschoenen enorm verbeterd.

Daar kunnen wij zeker wat aan doen. Wij sealen een nieuw stukje voeringmateriaal in jouw schoen. In de praktijk zijn jouw wandelschoen en bergschoenen daarna weer waterdicht. Tenzij er nog andere kleine, niet zichtbare gaatjes. Dat wijst de wandelprakijk vaak weer uit.

Het is niet mogelijk om alleen de stootrand van jouw wandelschoenen of bergschoenen te vervangen.

Repareer je schoenen

Wij maken. Wij repareren. Jouw wandelschoen. Jouw bergschoen. Jouw Dubarry laarzen. Hakken. Zolen. Ritsen. Oprekken. En nog veel meer. Met de beste materialen. Met originele fabrieksmaterialen. Ontdek hier hoe je jouw wandelschoenen, bergschoenen en Dubarry laarzen door ons kunt laten repareren.

Schoenen opsturen